Миссионерский Листок. Соборование

 Помазание второе

Диакон: Вонмем.

Священник: Мир всем.

Лик: И духови твоему.

Диакон: Премудрость, вонмем.

Чтец, прокимен, глас 2:Крепость моя и пение мое Господь, и бысть мне во спасение.

Стих: Наказуя наказа мя Господь, смерти же не предаде мя.

Апостол к Римляном (зачало 116):

Братие, должни есмы мы сильнии немощи немощных носити, и не себе угождати. Кийждо же вас ближнему да угождает во благое к созиданию. Ибо и Христос не Себе угоди, но якоже есть писано: поношения поносящих Тебе нападоша на Мя. Елика бо преднаписана быша, в наше наказание преднаписашася, да терпением и утешением писаний, упование имамы. Бог же терпения и утешения, да даст вам тожде мудрствовати друг ко другу, о Христе Иисусе; да единодушно едиными усты славите Бога и Отца Господа нашего Иисуса Христа. Темже приемлите друг друга, якоже и Христос прият вас во славу Божию.

Священник: Мир ти.

Аллилуиа, глас 5.

Стих: Милости Твоя, Господи, во век воспою.

Евангелие от Луки (зачало 94):

Во время оно, прииде Иисус во Иерихон. И се муж нарицаемый Закхей; и сей бе старей мытарем, и той бе богат. И искаше видети Иисуса, Кто есть; и не можаше от народа, яко возрастом мал бе. И предъитек возлезе на ягодичину*, да видит: яко туде хотяше минути. И яко прииде на место, воззрев Иисус, видев его, и рече к нему: Закхее, потщався слези, днесь бо в дому твоем подобает Ми быти. И потщався слезе, и прият Его радуяся. И видевше вси роптаху, глаголюще, яко ко грешну мужу вниде витати. Став же Закхей, рече ко Господу: се пол имения моего, Господи, дам нищим, и аще кого чим обидех, возвращу четверицею. Рече же к нему Иисус: яко днесь спасение дому сему бысть; зане и сей сын Авраамль есть. Прииде бо Сын Человечь взыскати и спасти погибшаго.

Таже диакон глаголет ектени:Помилуй нас, Боже:

И возглас: Яко милостив и Человеколюбец Бог еси:

Лик: Аминь.

Диакон: Господу помолимся.

Лик: Господи, помилуй.

Молитва:

Боже Великий и Вышний, от всея твари покланяемый, премудрости источниче, благости воистинну неизследимая бездно, и благоутробия неопределяемая пучино; Сам, Человеколюбче Владыко, превечных и дивных Боже, Егоже никтоже от человек помышляяй может постигнути, призри, услыши нас недостойных рабов Твоих, и идеже о Велицем Имени Твоем елей сей приносим, низпосли Твоего дара исцеления, и оставление грехов; и исцели его во множестве милости Твоея. Ей, Господи Благопременителю, Едине Милостиве и Человеколюбче, каяйся о злобах наших; ведый, яко належит помысл человека на лукавая от юности его; не хотяй смерти грешника, но яко обратитися и живу быти ему; грешных ради спасения вочеловечивыйся Бог сый, и создавыйся за создание Твое. Ты еси рекий: не приидох призвати праведныя, но грешныя в покаяние; Ты еси, овча взыскавый заблуждшее; Ты еси, погибшую драхму прилежно взыскавый и обретый. Ты еси рекий, яко грядущаго ко Мне не изжену вон; Ты еси, иже блудницы честнеи Твои нозе слезами омочившия не возгнушавыйся; Ты еси рекий: елижды аще падеши, востани, и спасешися; Ты еси рекий, яко радость бывает на небеси о едином грешнице кающемся. Сам призри, благоутробный Владыко, с высоты святыя Твоея, соосенив нас грешных и недостойных рабов Твоих благодатию Святаго Духа в час сей, и всели в раба Твоего (имярек), познавшаго своя согрешения, и приступльшаго к Тебе верою; и приим Своим Ти человеколюбием, аще что согрешил есть словом, или делом, или помышлением, простив очисти его и чиста сотвори от всякаго греха, и присно спребывая ему, сохрани прочее лето живота его ходяща во оправданиих Твоих, во еже не ктому быти ему посмеяние диаволу: яко да и в нем прославится Пресвятое Имя Твое.

Твое бо есть еже миловати, и спасати ны, Христе Боже, и Тебе славу возсылаем со Безначальным Твоим Отцем, и Пресвятым, и Благим, и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков, аминь.

По молитве же абие вторый иерей вземлет стручец вторый и, омочив и во святый елей, помазует болящаго, глаголя молитву:

Отче Святый, Врачу душ и телес:

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий