Миссионерский Листок. Соборование

 Помазание пятое

Диакон: Вонмем.

Священник пятый: Мир всем.

Лик: И духови твоему.

Диакон: Премудрость, вонмем.

Чтец, прокимен, глас 5: Ты, Господи, сохраниши ны, и соблюдеши ны от рода сего, и во век.

Стих: Спаси мя, Господи, яко оскуде преподобный.

Апостол к Коринфяном (зачало 168):

Братие, не хощу вас не ведети о скорби нашей, бывшей нам во Асии, яко попремногу и паче силы отяготихомся, яко не надеятися нам и жити. Но сами в себе осуждение смерти имехом; да не надеющеся будем на ся, но на Бога возставляющаго мертвыя; Иже от толикия смерти избавил ны есть, и избавляет; Наньже и уповахом, яко и еще избавит; поспешающим и вам по нас молитвою; да от мног лиц еже в нас дарование, многими благодарится о вас.

Священник: Мир ти.

Аллилуиа, глас 6.

Стих: Милости Твоя, Господи, во век воспою.

Евангелие от Матфеа (зачало 104):

Рече Господь притчу сию: уподобися Царствие Небесное десятим девам, яже прияша светильники своя, и изыдоша в сретение жениху. Пять же бе от них мудры, и пять юродивы. Юродивыя же, приемше светильники своя, не взяша с собою елеа. Мудрыя же прияша елей в сосудех, со светильники своими. Коснящу же жениху, воздремашася вся, и спяху. Полунощи же вопль бысть: се жених грядет, исходите в сретение его. Тогда возставше вся девы тыя, и украсиша светильники своя. Юродивыя же мудрым реша: дадите нам от елеа вашего, яко светильницы наши угасают. Отвещаша же мудрыя, глаголюще: еда како не достанет нам и вам? идите же паче к продающим и купите себе. Идущим же им купити, прииде жених и готовыя внидоша с ним на браки; и затворены быша двери. Последи же приидоша и прочия девы, глаголюще: Господи, Господи, отверзи нам. Он же отвещав рече им: аминь глаголю вам, не вем вас. Бдите убо, яко не весте дне, ни часа, воньже Сын Человеческий приидет.

Таже диакон глаголет ектению: Помилуй нас, Боже:

И возглас: Яко милостив и Человеколюбец Бог еси:

Лик: Аминь.

Диакон: Господу помолимся.

Лик: Господи, помилуй.

Молитва:

Господи Боже наш, наказуяй и паки исцеляяй, воздвизаяй от земли нища, и от гноища возвышаяй убогаго; сирот Отче, и обуреваемых Пристанище, и недугующих Врачу; немощи наша болезненно носяй, и недуги наша приемляй; в тихости милуяй, превосходяй беззакония, и изымаяй неправды, скорый в помощь, и косный во гнев; дунувый на Своя ученики, и рекий: приимите Духа Святаго; имже аще оставите грехи, оставятся им; приемляй грешных покаяние, и власть имеяй прощати грехи многия и лютыя; и исцеление подавая всем, в немощи и долгонедужии пребывающим; иже мене смиреннаго и грешнаго и недостойнаго раба Твоего, во мнозех гресех сплетеннаго и страстьми сластей валяющагося, призвавый во святый и превеличайший степень священства, и внити во внутреннее завесы, во Святая Святых, идеже приникнути святии ангели желают, и слышати евангельский глас Господа Бога, и зрети самозрачне лице святаго возношения, и наслаждатися божественныя и священныя литургии. Сподобивый мя священнодействовати Пренебесныя Твоя Тайны, и приносити Тебе дары же и жертвы о наших гресех, и людских невежествиих, и ходатайствовати о словесных Твоих овцах, да многим и неизреченным Твоим человеколюбием прегрешения их очистиши. Сам Преблагий Царю, внуши молитву мою в сей час же и святый день, и на всякое время и место; и вонми гласу моления моего, и рабу Твоему (или: рабе Твоей) (имярек), в немощи душевной и телесной сущему исцеление даруй, подая ему оставление грехов, и прощение согрешений, вольных же и невольных; уврачуй его язвы неисцельныя, всякий же недуг, и всякую язю, даруй ему душевное исцеление. Прикоснувыйся тещи Петрове, и остави ю огневица, и воста и служаше Тебе: Сам Владыко, и рабу Твоему (имярек) подаждь врачевание, и пременение всякия тлетворныя болезни, и помяни богатыя Твоя щедроты, и милость Твою. Помяни, яко прилежно належит помышление человека на лукавая от юности его, и ни един обретается безгрешен на земли; Ты бо Един кроме греха еси, пришедый и спасый человеческий род, и свободивый нас от работы вражия. Аще бо в суд внидеши с рабы Твоими, никтоже обрящется чист от скверны; но всякая уста заградятся, не имущая что отвещати, зане якоже руб* поверженный, всякая правда наша пред тобою. Сего ради грехи юности нашея не помяни, Господи;

Ты бо еси надежда ненадеющихся, и упокоение труждающихся, и обремененных в беззакониих, и Тебе славу возсылаем, со Безначальным Твоим Отцем, и Пресвятым, и Благим, и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков, аминь.

По молитве же абие пятый иерей вземлет стручец пятый и, омочив и во святый елей, помазует болящаго, глаголя молитву: Отче Святый, Врачу душ и телес:

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий